«Гроші на вітер», або чому інокулянти не завжди ефективні
Жовтень 5, 2016
Гербіциди. «І вовки ситі, і вівці цілі»
Жовтень 5, 2016
Показати все

Всім відомо, що хвороби «чіпляються» до ослаблених людей і тварин. Те саме трапляється і з рослинами: чим більше хімічних прополок, стресів, обробок пестицидами, тим більше хвороб. І починається згубний ланцюжок: хвороба – ліки – хвороба. Ситуацію важко виправити, але можна попередити профілактичними заходами.

Як показали численні дослідження, створені «Біо-гелі» мають яскраво виражену профілактичну фунгіцидну дію. Це пов'язано, по-перше, зі здатністю «диких» бактерій захоплювати екологічну нішу і гальмувати розвиток патогенних мікроорганізмів, особливо грибного характеру (перейти до звіту "Дослідження фунгіцидних властивостей Біо-гелів"). По-друге, при обробці листкової поверхні рослин препарат виступає як природний імуностимулятор і органічне добриво, що збільшує резистентність (опірність) рослин до фітопатогенів. З цієї причини з класу «Біо-гелів» був виділений природний фунгіцид - імуностимулятор з вираженими фунгістичними властивостями.

Цей «Біо-гель» особливо ефективний як профілактичний засіб захисту рослин. Найкраще застосовувати його до появи хвороби. У разі незначного розвитку хвороби (до 25%) використання «Біо-гелю» в дозі 1-2 л /га здатне практично повністю зупинити хворобу. При більш високих ступенях зараження рекомендується застосовувати «Біо-гель» в комбінації з фунгіцидами хімічного походження. При цьому рекомендовану дозу фунгіциду необхідно знижувати на 30-50%!

Особливо незамінний «Біо-гель» з фунгіцидними властивостями в умовах органічного землеробства.

Підтвердженням вищесказаного можуть бути результати випробувань, які проводилися провідними дослідними інститутами.

-

Із застосуванням коштовного фунгіцидного засобу

-

Із застосуванням «Біо-гелю» з фунгістичними властивостями