Фунгіциди. «Щоб не лікуватись, давайте не хворіти»
Жовтень 5, 2016
адаптоген
Природний адаптоген до екстремальних погодних умов (посухи)
Жовтень 22, 2017
Показати все

А чи можна зробити так, щоб і бур'яни не росли, і врожай не втрачався?!

Усім відомо, що використання гербіцидів викликає у рослин стрес і відставання у розвитку, що, згодом, може знизити врожайність зернобобових культур, наприклад, сої з 3 до 2 тонн на гектар!

При цьому, в перерахунку на рентабельність культури, прибутковість падає практично в два рази! Саме ця причина й призвела до появи генномодифікованих сортів сої, які малочутливі до дії більшості відносно «м'яких» гербіцидів типу «Раундап», тому і втрати врожаю мінімальні.

Як показала практика, використання «Біо-гелів» дає змогу знижувати дози внесених гербіцидів, особливо ґрунтових і страхових типу «Харнес», відомих своєю токсичністю, практично в 2 рази. При цьому ефект пригнічення бур'янів повністю зберігається, а стрес основної культури практично не спостерігається. (перейти до звіту "Випробування та застосування природнього адаптогена рослин "Біо-гель"..." )

На підставі серії експериментів було доведено, що «Біо-гелі» є, до того ж, ефективними антистресовими препаратами, що підвищують стійкість рослин до стресів після хімічних обробок. (перейти до звіту "Дослідження впливу «Біо-гелю» з пестицидами на проростки сої" )

Знижуючи кількість внесених гербіцидів до 2 разів, сільгоспвиробник заощаджує не менш ніж 100 гривень на гектар і при цьому знижує хімічне навантаження на матінку–годувальницю: український чорнозем. Урожайність сої за рахунок використання «Біо-гелів» підвищується в середньому на 0,3-0,5 т/га, що призводить до додаткового прибутку від 2 до 4 тисяч гривень.